"low Battery" Issue on Pico S

Discussion in 'Issues' started by teslaMania, Jun 13, 2019.

  1. teslaMania

    teslaMania New Member

    Joined:
    Jun 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Hi there!

    First of all: Thank you very much for your great Work! :):):)

    I just installed NFE-Tools-v190602-21.02 with af_190602.bin on my Pico S and
    got randomly a "low Battery" Message, without Firing anymore. Battery is full.

    Happend with stock Configration and previous saved Config.

    Some Screenshots:

    2019.06.13 13.31.18 Bat.png 2019.06.13 13.31.04 HW.png 2019.06.13 13.30.39 190602.png 2019.06.13 13.29.51 94%.png 2019.06.13 13.29.30 Batt low.png

    Switched now to the old Config and Firmware, Problem solved. :rolleyes:

    Maybe i'm doing something wrong...or is it a know Issue? :cool::eek:

    kind regards
    teslaMania
     
  2. maelstrom2001

    maelstrom2001 Developer
    NFE Team

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    1,058
    Hello!
    Which build you mean "old"?
    Please try to flash builds 190310 and 190315, use it with the same settings and tell if there is difference.
     
  3. teslaMania

    teslaMania New Member

    Joined:
    Jun 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    thx for quick reply

    old was/is 180913 and working

    190310 is working too
    190315 same issue like 190602 (Battery low)
     
  4. maelstrom2001

    maelstrom2001 Developer
    NFE Team

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    1,058
    Thanks for response, please test 190613 ([P12] build compatible with recent released NToolbox).
     
    teslaMania likes this.
  5. teslaMania

    teslaMania New Member

    Joined:
    Jun 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Jeez! It works! Thanks very much! :D

    smiley-klasse.png

    What was it? o_O
     
    maelstrom2001 likes this.
  6. maelstrom2001

    maelstrom2001 Developer
    NFE Team

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    1,158
    Likes Received:
    1,058
    Thank you for testing and response, update will be pushed to upcoming release.
    Have no idea why DC-DC converter routine reversed from original Pico S firmware works worse than the generic. Anyway, reverting to generic algo has fixed this issue, so we'll take it as it comes :D
     
    teslaMania likes this.
  7. teslaMania

    teslaMania New Member

    Joined:
    Jun 13, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Best. :D
    Thx again and keep going this great Work!
     
    maelstrom2001 likes this.
  8. antlien

    antlien New Member

    Joined:
    May 28, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    me also have this kind of problem, low (weak) battery, when using Arcticfox af_190624 or af_190602 at Ultex T80 and eVic Primo SE, now my Ultex can't be used anymore even though reversed it to original firmware :(